Pengikut

Bendera Negeri Sabah

Bendera Negeri Sabah

Mengenai Saya

Foto saya
Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Sentiasa Berjuang ke jalan Allah dengan penuh semangat juang yang tinggi

kereta sewa pandu

Khamis, 27 Ogos 2009

GOLONGAN YANG SENTIASA MENANG


Alhamdulillah....saya panjatkan kesyukuran kepada Allah A'zzawajalla kerana di pinjam kan lagi hakNya kepada saya hari ini(roh)...dapat lah saya menghirup udara ciptaanNya dengan nyaman sekali... dan dapat meneruskan amal ibadat kepadanya. Amiin...
Sempena di bulan Romadhon AlMubarok ini saya ingin berkongsi satu hadith yang membicarakan tentang satu golongan yang Allah Ta'ala sentiasa beri kemenangan dan sentiasa berjaya dalam setiap perjuangan...Mari kita renungkan mafhum hadith di bawah ini..:

Ertinya:
Daripada Mughirah bin Syu' bah r.a. berkata: Rasulullah saw. bersabda, "Sentiasa di kalangan kamu ada golongan yang berjaya (dalam perjuangan mereka), sehingga sampailah suatu saat yang dikehendaki oleh Allah swt. Mereka sentiasa berjaya".

H.R. Bukhari

Keterangan

Allah swt. telah menjadikan umat Islam ini umat yang terakhir sekali. Oleh itu Allah swt. berjanji akan memelihara kitabnya (al-Quran) dan memastikan lahirnya generasi demi generasi yang akan memikul tugas dakwah hingga tetap wujud golongan mukminin dipermukaan bumi ini.

Kalau kita meneliti sejarah umat Islam mulai zaman permulaan penyebarannya hingga ke hari ini, kita akan mendapati bahawa umat Islam telah teruji sepanjang sejarah dengan ujian yang berat-berat. Ujian itu bermula dari golongan musyrikin di Mekah dan munafiqin, Yahudi dan Nashrani di Madinah seterusnya gerakan riddah, Majusi yang berselimutkan Islam, golongan Bathiniyah, pengaruh falsafah dan pemikiran Yunani, serangan bangsa Moghul dan bangsa Tatar yang menghancurkan tamaddun Baghdad pada pertengahan abad keenam Hijrah. Begitu pula halnya dengan penyembelihan beramai -ramai terhadap kaum Muslimin ketika berlakunya kejatuhan kerajaan Islam di Andalus (Sepanyol) dan seterusnya disambung dengan pengaruh-pengaruh imperialis Barat terhadap dunia Islam, gerakan Zionis Yahudi dan missionary Nashrani yang mempunyai alatan dan kemudahan yang banyak dan seterusnya serangan disegi pemikiran dan kebudayaan dan sebagainya termasuklah kerajaan UBN di Malaysia. Walaupun ujian yang sangat dahsyat melanda umat Islam di sepanjang sejarah namun mereka masih wujud dan masih lagi mempunyai identiti dan peranan yang hebat di dalam peta dunia di hari ini.

Walaupun di hari ini ada di kalangan umat Islam yang tidak mengambil berat tentang agama mereka (umno-Be-End) tetapi masih ada golongan yang bersungguh-sungguh untuk mempelajari agama dan memperjuangkannya (PAS-PR). Walau pun ramai di kalangan umat Islam yang telah hancur moral dan akhlaknya (pemimpin2 UMno / sebahagian ahlinya)tetapi masih ada lagi golongan yang berakhlak tinggi dan berpekerti luhur (pemimpin2 PR/ahli2nya). Walaupun syi'ar-syi'ar Islam diinjak-injak dan syaria't Islam di tolak terang-terangan (kerajaan UBN)sebahagian tempat (khususnya di bumi Malaysia)tetapi di tempat lain syi'ar-syi'ar Islam masih lagi gagah dan teguh. Walau pun aktivis-aktivis Islam (PR) ditindas dan diseksa pada suatu tempat tetapi di tempat lain mereka akan disanjung dan dihormati. Begitulah seterusnya umat Islam tidak akan lenyap dari permukaan bumi ini hinggalah sampai pada masa yang dikehendaki oleh Allah swt.(Insyaallah dalam PRu-13). Maka pada masa itu Allah swt. akan mematikan semua orang-orang Islam dengan tiupan angin yang mematikan setiap jiwa yang beriman dan yang tinggal setelah itu hanyalah orang-orang yang jahat atau orang kafir, maka pada saat itulah akan berlaku hari qiamat.

Kesimpulannya di sini bahawa orang2 yang memperjuangkan agama Allah akan sentiasa di beri kemenangan dan sentiasa berjaya di dalam perjuangan mereka...Insyaallah. Kita tengoklah dalam pilihanraya kecil di PP baru2 ini.... kita mendapat kemenangan yang besar....walaupun mejoriti tidak sampai seperti yang diharapkan. Namun bila di kira peratus mengundi kurang dari PRU-12..maka tidak hairanlah majoriti kita jugak akan berkurang..

Wahai pejuang2 agama Allah, marilah kita sama2 memperkuaatkan jemaah untuk terus kita berjuang bagi menegakkan kalimah Allah di bumi malaysia ini khususnya. Insyaallah..

Takbiiiiiiiiiiiir...Allahuakbar.

Tiada ulasan: